Glem alt om investeringer og lån: alternative tricks til at få råd til det, du drømmer om

Du har sikkert hørt det før. Et lån eller en god investering kan være en nem vej til at få råd til drømmebilen, -grillen eller -rejsen. Men måske det ikke er noget for dig. Hvad end det er fordi du ikke vil opbygge gæld eller tage risikoen ved en tvivlsom investering, så du landet det rette sted. Her får du nemlig 3 alternative tricks til at spare op til det, du drømmer om.

Spar på de faste udgifter

Et af de steder, hvor der ofte er penge at spare, er på de faste udgifter. Du tænker måske, at du ikke har mod på at flytte, for at få en billigere husleje, men heldigvis er der andre veje at gå. Tag at kigge dine gamle regninger igennem. Måske kan du spare på Fagforening Priser, mobilabonnement eller forsikringer. I mange tilfælde kan det endda betale sig at ringe til din udbyder og høre om de kan give et bedre tilbud. Frygten for at miste dig som kunde, kan nemlig tit sætte gang i rabatterne.

Gør brug af genbrug

At gå i genbrug er ikke bare bedre for planeten, men også for pengepungen. Og før du tænker, at Røde Kors ikke lige har den slags tøj, du går i, så findes genbrug i et hav af udgaver. Der findes både apps, hvor andre forbrugere sælger direkte til dig, og store centre, hvor forskellige stande er fyldt med genbrugsvarer. Ofte lækre mærkevarer og i næsten ubrugt stand. Er du ikke vild med ideen om at gå i andres aflagte tøj, kan du overveje selv at sælge her. Hvad end det er dit aflagte tøj, sko eller husholdningsgenstande, så kunne du sikkert godt bruge at få ryddet op i gemmerne. Det giver desuden en ekstra indtægt uden ret meget besvær.

Bliv en tilbudshaj

Hvor ucharmerende det end måtte lyde, er der mange penge at spare, hvis du bliver en rigtig tilbudshaj. Det gælder både dagligvarer, men også på tøj, rejser og andre forbrugsgoder. Download en god tilbudsapp, så du kan holde øje med de forskellige supermarkeder til dine daglige indkøb, og tjek sociale medier for rabatkoder til webshops og rejser. Handler du oftest tøj og sko i fysiske butikker, kan det ofte betale sig at vente til varer kommer på udsalg. Dette er dog kun et råd, hvis det ikke er vigtigt for dig at have de nyeste ting. Med de penge sparet, vil du hurtigt kunne få råd til det, du drømmer om.