Har du et alkoholmisbrug?

Det er svært selv at bedømme, om du har et alkoholmisbrug eller ej. Dog kan det være, at du har en mistanke om, at du har et begyndende misbrug af alkohol. Hvis du tænker, at du har et anstrengt forhold til alkohol, bør du gøre noget ved det, da det kan føre til, at du bliver alkoholiker. Men hvordan finder du ud af, om du har et alkoholmisbrug? Det kan du læse mere om her.

Hvornår er der tale om et alkoholmisbrug?

Som nævnt kan det være vanskeligt for den enkelte selv at vide, om der er tale om et alkoholmisbrug. Du bør derfor søge hjælp hos din familie eller dine venner for at finde ud af, hvad de mener. Ønsker du ikke at tale med dem om det, kan du henvende dig til professionelle, der tilbyder hjælp til alkoholmisbrug

Du skal være opmærksom på, at et alkoholmisbrug ikke betyder, at du er alkoholafhængig. Dog er tærsklen fra alkoholmisbrug til alkoholafhængighed ikke særlig stor. 

Ønsker du selv at kigge nærmere på, om du har udviklet et alkoholmisbrug, kan du tage et kig på nedenstående udtalelser. De er lavet af verdenssundhedsorganisationen WHO og giver dig en rettesnor i forhold til hvilke tegn og symptomer, der er på alkoholmisbrug:

  • Jeg har en vedvarende psykisk trang til alkohol
  • Jeg taber ofte kontrollen over mit alkoholforbrug
  • Jeg fortsætter med at drikke efter erkendelse om skadeligt brug
  • Jeg er socialt fraværende 
  • Jeg skjuler mit drikkeri
  • Jeg kan drikke meget store mængder alkohol (du har en øget tolerance)

Kan du genkende dig selv i et eller flere af punkterne? Så er der måske tale om et alkoholmisbrug, som kræver, at du får hjælp.